Beindult a sütiszezon úgy tűnik. 🙂 Egy-két hét alatt top termékké nőtte ki magát a sütipecsétem, hiába no, jön a hideg. Én alapvetően nem vagyok édesszájú, de télen azért gyakrabban jön rám a sütit ennék-érzés.
Most épp ilyen pecsétek vannak:
Na meg egy csomó frissen korongolt nyers, még minta nélkül, ez majd alakul közben a megrendelések szerint, illetve fejleszteném tovább is a dolgot. Ezek eddig mind negatív minták voltak, de kíváncsi vagyok olyanra, amin a minta domború, tehát a sütin lesz majd “benyomott” a rajz.
Egyébként sokféle tésztát ajánlanak a pecsétekhez, én ezzel készítettem először:
http://stahl.hu/hu/recept/desszert/Fahejas_csillagok
Egy kedves vásárlóm kipróbált és bevált receptje ez, egy alap, ami sokféleképpen ízesíthető:
http://nempiskota.blogspot.com/2011/02/home-made-shortbread-cookies.html
Ez is ígéretes:
http://hekvanc.blogspot.com/2011/10/mezes-keksz.html
Ma egyébként cukrász édesapámmal igazi-eredeti ischlertésztát nyomdáztunk, nagyon fincsi lett, de a receptje titok. 😉
Ja, az volt ezzel a kísérlettel eredetileg a cél, hogy a mintázott ischlereket bevonjuk csokimázzal, és akkor majd még mutatósabb lesz rajta a felirat, de már éhesek voltunk…….
Közben az jutott eszembe, hogy nem is muszáj édességnek lennie a pecsételt sütinek, szerintem sós tésztával is ki fogom próbálni, majd közzéteszem az eredményeket. 🙂
A rengeteg online és hagyományos recept közül kíváncsi lennék, ki milyen tésztával nyomdázgat?