Még több sütipecsét

Beindult a sütiszezon úgy tűnik. 🙂 Egy-két hét alatt top termékké nőtte ki magát a sütipecsétem, hiába no, jön a hideg. Én alapvetően nem vagyok édesszájú, de télen azért gyakrabban jön rám a sütit ennék-érzés.

Most épp ilyen pecsétek vannak:

Na meg egy csomó frissen korongolt nyers, még minta nélkül, ez majd alakul közben a megrendelések szerint, illetve fejleszteném tovább is a dolgot. Ezek eddig mind negatív minták voltak, de kíváncsi vagyok olyanra, amin a minta domború, tehát a sütin lesz majd  “benyomott” a rajz.

Egyébként sokféle tésztát ajánlanak a pecsétekhez, én ezzel készítettem először:

http://stahl.hu/hu/recept/desszert/Fahejas_csillagok

Egy kedves vásárlóm kipróbált és bevált receptje ez, egy alap, ami sokféleképpen ízesíthető:

http://nempiskota.blogspot.com/2011/02/home-made-shortbread-cookies.html

Ez is ígéretes:

http://hekvanc.blogspot.com/2011/10/mezes-keksz.html

 

Ma egyébként cukrász édesapámmal igazi-eredeti ischlertésztát nyomdáztunk, nagyon fincsi lett, de a receptje titok. 😉

Ja, az volt ezzel a kísérlettel eredetileg a cél, hogy a mintázott ischlereket bevonjuk csokimázzal, és akkor majd még mutatósabb lesz rajta a felirat, de már éhesek voltunk…….

Közben az jutott eszembe, hogy nem is muszáj édességnek lennie a pecsételt sütinek, szerintem sós tésztával is ki fogom próbálni, majd közzéteszem az eredményeket. 🙂

A rengeteg online és hagyományos recept közül kíváncsi lennék, ki milyen tésztával nyomdázgat?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: