Támogassuk az otthonsütést! :)

Mert otthon sütni újra trendi. Na ezt a mondatot rögtön félrefogalmaztam, mert miért “újra” ? Hiszen régen nem trendi volt, hanem ha akartak édességet enni, sütöttek maguknak otthon. Aztán a későbbi generáció idejében meg már ott volt a boltokban a sok kész sütemény, édesség, sokkal egyszerűbb volt megvenni, mint munka után még nekiállni sütögetni.Most viszont azt veszem észre, hogy egyre többen sütnek otthon szívesen mindenfélét, a kenyértől a különleges édességekig. Hogy ez most az egyre szaporodó gasztro-blogoknak köszönhető-e, vagy úgy általában az internetnek , esetleg annak, hogy egyre többen vagyunk, akik nem akarnak szintetikus cuccokat fogyasztani……? Valószínűleg ez mind közrejátszik abban, hogy nem csak újra sütünk otthon, hanem menő is. Sőt egészségesebb, mint a bolti. Ja és azt még nem is mondtam, pedig fontos érv, hogy sokkal finomabb.

A sütipecsétet már gondolom nem kell bemutatni, a kuglófsütőről is volt szó érintőlegesen, de most jön, ami még nem volt. Pedig lehetett volna, mert régebben volt belőle egy-két darab, de akkor még nem volt internet, nem lehetett 15 másodperc alatt tuti recepteket guglizni, meg nem volt a fiatalságban annyi gasztronómiai érdeklődés, mint most. Szerintem. Na szóval a mini kuglófsütőről van szó. Eszembe jutott, hogy kellene készíteni pár darabot, és több jó okot is találtam, hogy miért:

-ha csak kedveskedni akarok valakinek, olyan aranyos

-ha csak ketten vagyunk, és a nagy kuglóf egyszerűen túl nagy

-ha az egyik gyerek szereti a mazsolásat/fahéjasat/kakaósat/mákosat, de a másik nem, akkor két (vagy több) különböző kiskuglófot készíthetek az alaptészta variálásával

-sütni tanuló rokon leányzónak  kiváló ajándék recepttel megtoldva (de a receptnél arányosan csökkenteni kell az adagot! )

-ha saját sütit ajándékoznék, olyan ideális kis kezelhető méret 🙂

Természetesen alapos teszteknek vetettük alá ezt a terméket is, mint mindig:

Ezekből csak jó sülhet ki
A kis kuglóf előbb átsül, mint a nagy
Hogy ilyen szépen kiborítható legyen, alaposan ki kell vajazni és lisztezni a formát
Ugyanolyan finom volt, mint a nagyobb

 

Receptre most nem térnék ki, véletlenszerűen választottam egyet, ez egy élesztő nélküli márványos kuglóf recept volt valamelyik retro szakácskönyvemből. Bármilyen más kuglófrecepttel működik, csak most gyors eredményt akartam, nem volt türelmem megvárni amíg az élesztős megkel. 🙂

A mini kuglófsütő ára 1200.- Ft/db, 4 darabtól 1000.-Ft/db.

One Reply to “Támogassuk az otthonsütést! :)”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: