Hangulatba jöttem

Pedig nem vagyok nagy halloween rajongó, illetve nem ebben nőttem fel, mint a mai gyerekek. Nekünk annak idején újdonság volt, azt hiszem angolos tanulmányaink során kerültünk vele először kapcsolatba, ha jól emlékszem. Tök jó hangulatos dolog, de alapvetően nem honos ünnep, szóval felnőttként annyira nem erőltettem a halloween dekort, meg miegymást. Nálunk inkább sütőtök kultusz van itthon ebben az időben. 🙂

Ja és nem is volt konkrétan ilyen jellegű termékem emiatt, így leleményes vásárlóim a fokhagymatartómat nevezték ki “gyerekriogatónak”. (Sajnos nem találok már képet róla, jó rég volt, úgy kell elképzelni, mint egy fej fokhagyma formájú edényke, szemet és vigyorgó szájat vágtam neki.)

Na szóval a mai gyerekeknek már-már magától értetődő, hogy juhé halloween, meg buli, meg tökfejek, meg huhúúú, és valahogy megszállt az ihlet. Olyan vacak időjárás volt, hogy muszáj volt valami bolondosat kreálnom, úgyhogy most már nekem is van saját kivitelezésű töklámpásom:

Tök jópofik együtt
Most épp világít, de cukorka tartónak sem rossz

Mondjuk hasonló kerámiából van pár száz fajta szerintem a kereskedelemben, de sebaj, ebből nem készült, csak 6 darab, az viszont pusztán lelkesedésből. Az egyiket már örökbe is fogadták, úgyhogy jelenleg 5 darab vár gazdára.

A másik figura, amit szintén azért volt muszáj elkészíteni, mert az jó, és vidám, és mert pont most hangulatos, az a denevér mécsestartó. A szerzői jogok édes kisfiamat illetik, a kivitelezés maradt az én feladatom. Amúgy a denevér tök jó állat, lakik nálunk is pár család valahol a tetőcserepek alatt, szoktuk őket figyelgetni. Pilótaegerek. 🙂

Nappali csoportkép…

 

…és csendespihenő

A fenti képről gondolom kiderült, hogy felakaszthatók a jószágok, ráadásul kétféleképpen: ha mécses van benne, akkor a fejénél fogva lehet fellógatni, és világít vidáman; ha viszont pihenő üzemmódban van, akkor természetesen jó bőregérhez illően fejjel lefelé kérjük elaltatni. (ha fejjel lefele lóg, akkor a mécses elhelyezéséből adódóan értelemszerűen nem tud világítani a szeme)

Ijesztgető üzemmódban

 

Teamécsessel is működik, de ha igazán látványosra szeretnénk, akkor a teamécsnél eggyel nagyobb, műanyag borítású mécsest ajánlom, de szükség esetén bármilyen klasszikus vastagabb gyertyadarab megteszi.(ezt főleg a fekete kivitelnél jó tudni, mert az kevésbé veri vissza a fényt)

Tökfej 1500.-Ft/db; denevér 1900.-Ft/db.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: