Érdekességek

Na igen, ez így elég tág fogalom, sok minden lehet érdekes…..

Például érdekes, hogy már megint mióta nem volt új bejegyzésem, szégyelljem magam. Persze nem egyszerű feladat elvégezni a műhelymunkát, adminisztrálni, feltölteni, fotózni, foglalkozásokra készülni, kézművesvásározni….és mindezt a szokásos házi feladatok mellett. Mármint nem a gyerek házi feladatáról beszélek, illetve arról is. Vagyis nem én írom meg, de azért rá kell nézni. Szóval a nem mellékes házimunkára gondoltam, meg egyéb anyai kötelességekre, amiknek kedvéért hajlandó az ember elnapolni az éppen esedékes blogbejegyzést. 🙂

Jelentős változás a heti munkarendben, hogy Hévízre járok a Termelői és Biopiacra. Nagyon tetszik, eddig messze ez a legjobb vásározó helyem, kár hogy csak most jutottam idáig, amikor már befagy a ….reggelenként. Itt lehet utánanézegelődni miről van szó:http://hu-hu.facebook.com/termeloipiac

Közben készültek újra egyedi darabok, ajándéknak különleges alkalmakra. Valódi pizzát imitáló pizzatányér, ahol a feltétekbe voltak beleírva az ajándékozók nevei. Esküvőre készült páros reggelizőkészlet katicabogarakkal, elegáns fekete-piros kombinációban, szívecskében a friss házasok neveivel. Keresztelőre pedig angyalkás mini dobozka, igazi lánykás darab, amibe saját kézzel fűzött rózsafüzért rejtett a leendő keresztanyuka. (ha most lenne a keresztelőm, én is ilyet szeretnék 🙂 ) Mutatom a képeket:

Aki ügyes, kiszúrta a kakukktojás képet. 🙂 Igen, készültek jó nagy kínálótálak is, ezek ott  a képen a cseresznyefás mintával kb.  28-30 cm átmérőjűek voltak. És itt jön a poén: (annyira poénos volt, hogy a sírás határán voltam) noha tudom jól, hogy a tányérak, tálak nagymértékű selejteződésével kell számolni, mégis igazságtalan, hogy annyi munkát beleölve is képesek voltak elrepedni. Ráadásul nem is első égetésnél, hanem mázasan, amikor már a nehezén túl vannak. (gondolná az ember…) Sőt, ha már pofon, szóljon nagyot, az összes festett tálamról lejött az összes ráégetett!!!! festék.

Így aztán ünnepélyesen bejelentem, hogy az alacsonytűzön ráégethető kerámiafesték felhasználását

befejeztem.Legalábbis mindennapos konyhai területen való használatra alkalmatlan. Ha esetleg valaki ragaszkodna hozzá egyedi megrendelés esetén, dekorációs terméken továbbra is alkalmazható, hiszen elvileg egy falióra, mécsestartó vagy képecske felületén huzamos ideig érintetlen, tehát nem sérülhet.

Elvileg. De én ezek után már nem bízom semmiben, ugyanis maradt a fent említett rebellis természetű tálakból két darabom itthon, na gyorsan kemény tesztnek vetettem alá őket. Eredmény: az egyikről sima meleg vízzel lejött a minta, a másikról dörzsis szivaccsal sem tudtam leszedni. Hozzáteszem még, hogy az összes egyszerre készült, egyformán, egyszerre égetve. Én már feladom az ezen való agyalást, de ha valakinek van bármi ötlete a lehetséges okokat illetően, nagyon szépen kérem ossza meg velem.

Azért van ám megoldás is a dekorációs problémákra, mert addig nem hagyott nyugodni a dolog. Kevertem össze ezt-azt, és sikerült az eddigi mázaimból, festékeimből kikísérletezni hasonló hatást. Le is fotóztam a mintákat, össze lehet hasonlítani a boltban látható korábbi festett darabokkal, szerintem ez még egy fokkal jobb is. (de az biztos hogy tuti nem jön le)

 

 

 

 

Azért sem volt sima ügy ez a festékesdi, mert sokan szeretnének finom kontúros aprólékos mintákat, amit hagyományos írókás technikával nem tudok megoldani, a máz feletti magasabb tűzű festékek pedig ólmot és kadmiumot tartalmaznak, amit mindenképpen el akartam kerülni. Most sikerült, bár munkaigényesebb ez a módszer, és ezt az árakba is muszáj belekalkulálni, viszont cserébe olyan terméket tudok nyújtani, amiben megbízhat a vásárló, és (ha nem vágja földhöz) “örökös” a dekor rajta. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: