Egy tál új élete, avagy hogyan lesz a kaspóból láboska…

Nos, a címre válaszolva kapásból az ugorhat be, hogy hát kivesszük belőle a virágot, és beleteszünk valami ehetőt. :D…azért valljuk be, nem biztos, hogy ez minden esetben működik, nem valószínű, hogy bármilyen virágtartó edényből szívesen kanalaznék levest.

Szóval az úgy volt, hogy rendelésre készültek ezek az edénykék, egészen konkrétan kaspókként egy orchidea-gyűjtemény részére:

DSCF1430

Aztán szépen lassan el is feledkeztem róluk, egészen addig, amíg újabb rendelés nem érkezett, ezúttal azonban láboska elnevezéssel hivatkoztak a fenti képre. Újra készítettem belőlük, aztán később a Kifőztük magazinnal együttműködve megint előkerült az ominózus edényzet képe, és akkor már engem sem hagyott nyugodni a dolog. Főleg amikor megláttam mit főztek ki benne:

Úgyhogy ezek után fogtam magam, és egy ilyen kétfülűt, és leültem vele négyszemközt a konyhában, valahogy így:

DSCF5196

Lehet, hogy a háttérből sejthető, mire készültem….Igen, sütit sütöttem benne. 🙂 Pitefélére gondoltam eredetileg, mert valahogy arányaiban a pitesütőre hajaz az edény, aztán cobbler lett belőle. Tulajdonképpen ez is egyfajta pite, csak egy kicsit más tészta. Itt lehet róla olvasni: http://www.mindmegette.hu/hodit-az-uj-suti-itt-a-cobbler-46782

Az enyém ilyen lett:

DSCF5208

DSCF5211

….közben hétvége közepén elfogyott a kenyér, és véletlenül ránéztem a pitesütés után a szárítón pihenő láboskára….Hát persze, hogy nem úszta meg az újabb kísérletet, sütöttem benne egy cipót. 🙂

DSCF5214Ezzel kapcsolatban (is) óriási sikerélményről számolhatok be, mert rendszeresen sütök kenyeret, zsömlét, kiflit már jó ideje, de ez volt az első cipóm, aminek végre nem volt kemény és vastag a héja, mint a fém kenyérformában sülteknek.

Hát így lesz egy kaspóból sütő-főző edény. Azt hiszem ez a láboska igazi karriert futott be, hogy eljutott a gasztronómiai felhasználásig, és ha véletlenül kicsorbulna kissé, még mindig kimehet a nyári kertbe virágedénynek. 🙂

A gasztronómiai inspirációkért köszönet nekik:

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

http://kifoztuk.hu/

2 Replies to “Egy tál új élete, avagy hogyan lesz a kaspóból láboska…”

  1. Nagyon klassz bejegyzés! 🙂 Ebből is látszik, hogy a kert és a konyha milyen közel állnak egymáshoz. …és persze a szívünkhöz. 😀

    Kedvelés

    1. Örülök, hogy tetszik! Egyébként nálam sok hibás, csorbult bögre, tálka él új életet a kertben, nyáron jól mutatnak valami kis kedves kócos egynyári növénykével beültetve. 🙂

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: