Mechanikus és plasztikus találkozása

Mindig is érdekelt a steampunk, mint stílus, van valami különleges hangulata….Viszont valahogy eszembe sem jutott, hogy én is készítsek hasonló dolgokat. Aztán kezembe került egy régi működésképtelen ébresztőóra, és elindultak a fogaskerekek is az agyamban. (csak hogy stílusos legyek ugye 🙂 ) Azt mondjuk nem tudom megmagyarázni, hogy az első próbálkozásom miért egy noteszen ment végbe, feltételezem azért mert nem szeretek ragasztani, és a tudatalattim emiatt szép egyenes felületet választott. Ez volt az:

DSCF7572

Ragasztásilag még a műanyag hajcsat alap is könnyen kezelhetőnek bizonyult:

DSCF7916

Aztán ezen felbátorodva előkerült az agyag is. Igazándiból attól tartottam, hogy a plasztikus agyagot a száradási zsugorodás miatt nehéz lesz összekombinálni a fix fém alkatrészekkel, hiszen égetés előtt nem építhetem bele, utólag meg nem akkora lesz a nekik szánt felület, mint nedves állapotban. Így először egy ékszer szett készült el, mert itt könnyű dolgom volt a ragasztással,  aztán egy bögre, ami azért már trükkösebb kivitelezést igényelt:

DSCF7920 DSCF8109

Hát itt tartok jelenleg steampunk ügyben….Érdekes munka kombinálni a különböző anyagokat, remélhetőleg lesz még folytatása, csak ihlet és felhasználható totálkáros vekkerek kérdése. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: