Csipkerámia…

….avagy két különböző kézműves alkotás egy darabban. Gondolom nem én találtam fel a csipketerítő-lenyomatos kerámiát, de én most csináltam először, és nagyon tetszett. 🙂
Azon kívül, hogy látványos, és gyorsan elkészül, még azt is szeretem benne, hogy megörökíthetem nagymamáim keze munkáját egy teljesen más kézműves ágazatban. Főleg, hogy én nem vagyok egy textilvarázsló, vagyis hát őszintén szólva hadilábon állok a varrással. Jó, a gomb, meg a lyuk behegesztése gyerekmackónacin, az megy ( nem ám gyerekmackó-naci, hanem gyerek-mackónaci 🙂 ) sőt egyenes vonal mentén minimális kitérésekkel elnavigálom a varrógépet is, ha muszáj, de kábé ennyi.
Úgyhogy csodálattal adózóm a horgolás művelői előtt, és lelkesen agyagba örökítem ezeket a finom kis pókhálószerű csodákat. Némelyik szappantartó lesz, másik ékszertartó, harmadik mogyoróstálka. És ha megkérdezik, jé, mi ez ,te csináltad?….akkor az igazság az, hogy nem, hanem a nagymamáim és a dédmamám….Én csak hozzáadok valamit abból, amit én tudok, és amit lehet, hogy tőlük örököltem.

DSCF6945 DSCF6946 DSCF6947 DSCF7034 DSCF7037

Áruk 1000.-Ft/db-tól indul, most a nagy ünnepi hajtásban nem valószínű, hogy darabonként lesz időm feltölteni őket a *BOLT*-ba, de lehet bátran érdeklődni emailben, vagy telefonon, még mind megvan, egészen frissek. Remélhetőleg a Meskára egy-két napon belül felkerülnek, frissítek majd itt a linkkel.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: