Étkészletek, fontos információk egyedi tányérkészletekhez

Fontos frissítés étkészletek, tányérkészletek megrendeléséhez: a korábbiakhoz képest a normál méretű lapos-, mély-, reggeliző- és desszertes tányérok ára megváltozott.
Új árak:
-lapostányér, mélytányér, nagyobb reggelizőtányér: 2000.-Ft/db
-normál reggelizőtányér (kistányér), illetve sütistányér 1500.-Ft/db
A kiegészítő darabok, mint pl. salátás tálka, bögre, kiöntő, teáskanna, cukortartó, stb..nem változott, a *BOLT* menüpont alatt megtalálhatók.
Ezek a kiinduló alapárak, egyszerű díszítés esetén. Egyéni igények alapján bonyolultabb kivitelezésű díszítésnél az ár módosulhat, de ezt előzetes érdeklődésnél előre meg tudjuk beszélni.
A méret normál étkészletet jelent, a tányérok maximális átmérője kb. 22 cm lehet a szabadkézi korongolás sajátosságaiból kifolyólag.

És hogy miért van erre szükség: sajnos a kézzel korongolt tányéroknál az agyag munka közben sok vizet felvesz. Száradás közben a víz elpárolog belőle, az edény zsugorodik, kb. 10%-ot, és mivel itt lapos felületről van szó, nagy a felületi feszültség száradás közben, ezért nagy részük már égetés előtt elreped, javíthatatlan, selejt. Ha túlélik az óvatos szárítást, akkor is nagy az esély az égetés közbeni repedésre. Igyekszem persze minimalizálni a selejtet, lassú szárítással, újságpapírra fektetéssel, de ez a tányérkorongolás velejárója, ennél többet nem tudok tenni. Mivel folyamatos az érdeklődés az egyedi készletek iránt, a selejteződés mértéke nagy, ezért van szükség a veszteség csökkentésére.DSCF6826

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: