Kézműves foglalkozás egyénileg

A kézműves foglalkozásokról már korábban írtam, illetve az aktuális árakat minden év elején frissítem, de konkrétan még nem mentem bele részleteiben, hogy miket takarhat a “kézműves foglalkozás” kifejezés az én esetemben.

Nyilván az egyértelmű, hogy egyrészt rendezvényeken, nyári táborokban, iskolákban, óvodákban vállalok foglalkoztatást megbízási szerződés keretein belül. Ilyen esetekben a szervezőkkel történik a megállapodás, igény szerint többféleképpen lehet kivitelezni egy-egy ilyen alkalmat. Vihetek például egyszerűen agyagot és különböző szerszámokat, formákat, és szabad kézzel alkotunk apróságokat, figurákat, formázott edénykéket. Aztán ha van lehetőség, kiviszem a fazekaskorongot, és segítséggel korongolhatnak a résztvevők kisebb edényeket. A korong persze elektromos, hiszen azzal lényegesen könnyebb dolgozni. Egyrészt nem kell külön a korong forgatására is koncentrálni, nagyobb az alkotás öröme, másrészt általában mindig több a lelkes vállalkozó szellemű, mint az időkeret, amibe bele kell férnünk, így elektromossal gyorsabb a munka, nem kell félni, hogy valaki lemarad. Ezen kívül vannak még félkész, egyszer égetett apróbb kerámiáim, amiket ki lehet festegetni akrilfestékkel. Ezeket vagy önállóan csak festegetős foglalkozás keretében dolgozzuk fel, vagy pedig ha nagyobb gyerekekről (és felnőttekről 🙂 ) van szó, akkor kiválóan el lehet velük dolgozgatni, amíg a korongolásban rájuk kerül a sor.

Na de mi van akkor, ha valaki szeretne agyagozni, festegetni, korongolni, vagy valami különleges saját készítésű ajándékot kreálni, de épp nincs a környéken rendezvény, vagy foglalkozás? Nagyon egyszerű: felhív engem, vagy egeret ragad és emailt ír nekem, időpontot egyeztetünk, és már jöhet is a műhelybe kreatívkodni.  Persze anyagi vonzata van a dolognak, az árakat meg lehet találni a korábban említett bejegyzéseimben, ez egy jó iránymutató, de meg tudunk egyezni minden esetben. Volt rá példa, hogy valakinek csak kisebb összegű zsebpénz állt rendelkezésére, ilyenkor ha talál egy barátot/barátnőt akit szintén érdekel, akkor osztozhatnak az óradíjon, vagy pedig megbeszéljük, hogy mi jön ki az adott összegből, és akkor természetesen nem padlóvázát, hanem mondjuk ékszeres dobozkát készítünk ajándékba.

Ajándéknak sem rossz egy ilyen “agyagozós óra”, tavaly nyáron például egy nagypapa befizetett a kisunokájának egy óra kézművesfoglalkozásra születésnapi ajándékként. Nagy volt az öröm, másnap a kislány barátnője is ezt kérte szülinapra.

Sajnos (vagy inkább nem is annyira sajnos) az alkotás hevében sokszor elfelejtődik minden, és utólag jön a “jaj de kár, hogy nem fényképeztem le, hogyan korongoltunk” sajnálkozás. Hát igen. 🙂 Ebből kifolyólag nincs sok dokumentált anyagom ezzel kapcsolatban, de szerencsére egy kedves német család küldött nekem fotókat, hogyan töltöttek el nálam egy délelőttöt:

hoffmanns6 hoffmanns5 hoffmanns2 hoffmans1  hoffmanns4 hoffmanns3

Azt hiszem, a képek magukért beszélnek, csodaszép dolgokat készítettek, csupa saját ötlet alapján, és nem csak a kicsik, de a nagyok is ugyanolyan örömmel alkottak. Egy élmény volt. Nekem is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: