Szüreti szezon és boros kerámiák

Mindenki (aki teheti) szüretel mostanában, ezért külön bejegyzést érdemelnek a szőlős-boros kerámiák. Nem csak dekorációs célra viszik sokan-bár arra is van példa-hanem férfias ajándékként, és akár mindennapos használatra.

A készletek bármilyen összeállításban kérhetők, ezért a poharak külön vannak árazva. Kb. 2 dl egy-egy pohár űrtartalma, a kancsók 8dl és 1 l közt mozognak. A rátétes szőlőminta is teljesen kézimunka, minden szem szőlőt egyesével gömbölyítettem és ragasztottam fel. 🙂

Színből is van több variáció, alapjában véve természetes, natúr, esetleg sötétebb színekben mutat igazán. (ezekről képeket még pótolok)

Sötétkék mázas szőlős boroskészlet
Kézzel szőlőzött minden darab

Van hagyományos Miska kancsós készletem is, szintén tetszés szerint lehet a poharakkal variálni. Ő is kézzel szőlő…ja nem,… bajuszozott darab. 😀 Emiatt aztán minden Miska kicsit más fiziMiskájú, a kislányom meg is kérdezte, hogy az egyik miért haragszik…:)

Hagyományos Miska kancsó
Barna vagy natúr színű pohár illik hozzá

Ha nem kancsóból, hanem üvegből szervírozzák a nedűt, akkor nem árt ha pincehideg marad hosszabb ideig is. Erre jó a terrakotta borhűtő, amit használat előtt jó hideg vízben kell áztatni, hogy a pórusai megszívják magukat, majd ezt párologtatva sokáig hidegen tartják a bele helyezett borosüveget. Ebből van vésett, domború szőlős is, de rendelhető címeres, feliratos, vagy teljesen sima is. Az árat a dekor munkaigényessége szabja meg.

 

4 Replies to “Szüreti szezon és boros kerámiák”

    1. Köszönöm! 🙂 Még van belőlük, sőt lesz is, mert olyan gyorsan vitték a nyáron, ahogy a kemencéből kikerült. Ezért nem is sikerült az összes színvariációt lefotóznom….

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: