Pince party és egyéb nyári programok

Sokat mentegetőzöm a ritka frissítések miatt, de hát nyár van, programok, Balaton, turisták, satöbbi.

Túl vagyok egy sikeres “foglalkoztatós” napon, ami azért is volt nagy kihívás, mert egyrészt sok-sok előkészületet igényelt, másrészt 150 táborozó gyereket kellett összeagyagoznom. 🙂

Az előkészületeket az jelentette, hogy többszázas nagyságrendben kellett előre elkészítenem plaketteket, egyszer égetett apróságokat, amiket a lurkók kifesthettek, gipsznegatívokat készíteni kézi agyagozáshoz.

Igen izgultam, mert eddig maximum 30 gyerek volt egyszerre körülöttem foglalkozásokon, és sokszor azt is nehéz volt átlátni, mindenkinek segíteni. Aztán kellemesen csalódtam, minden rendben ment, és azt hiszem mindenkinek volt sikerélménye, kicsik és nagyok is tudtak valami maradandót, emlékezeteset hazavinni.

 

A Pince party rendszeres elfoglaltságom, ide minden héten kimegyek. Tulajdonképpen ez egy hagyományőrző, tradicionális program, amin a résztvevők megismerhetik kicsit közelebbről a Nagyberket, kisvasutazás és lovaskocsizás után bográcsban főtt vacsorát költhetnek el a somogyszentpáli pincesor egyik régi pincéjénél. Van borkóstoló, házi bodzaszörp, kemencében sült sós stangli és aludttejes prósza. Kiegészítésként vagyok én, illetve a kerámiáim, és persze nem utolsó sorban mézet vagy mézes pálinkát is lehet vásárolni.

Ha a Kedves Olvasó véletlenül a környéken nyaral, vétek lenne kihagyni ezt a programot. Őszintén szólva először én is azt hittem, hogy ez olyan nyugdíjasoknak való buli, de aztán kipróbáltam két kisgyerkőccel, és nagyon élvezték. Minden nagyon finom, a kicsiknek van homokozó és libikóka is, sőt a lovakat is meg lehet simogatni.

Néhány kép kedvcsinálónak, és itt egy link is a Pince party közvetlen elérhetőségeihez:

http://www.balatontouristik.com/pincepartyprogram/hu/gallery

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: