Eladósorban a Betlehemes

Nehéz döntést hoztam. Az archív galériában is látható nagyméretű Betlehemesem eladósorba került.

1997-ben készítettem, 60-70 cm magas szobrokból áll, 11 darab figura alkotja. A nagy alakok méretük miatt több kisebb korongozott hengerből vannak felépítve, kézzel formáztam rájuk a végtagokat, ruhát, díszeket. Zsengélő égetés után kézzel festettem ki mindegyiket, a festésre színtelen átlátszó mázat vittem fel, majd azzal újra égettem őket. Monumentális munka volt, tél közepén, reggeltől beájulásig, sok-sok kemencerakással, hiszen egyszerre maximum két szereplő fért be a kemencémbe.

1998-ban pályáztam velük a Betlehemi Jászol kiállításra, ahol díjazott is lettem, ami óriási dolog volt, hiszen csak akkor kezdtem az “ipart”.

Azóta sok kiállításon megfordultak, sok elismerést kaptam, nagyon a szívemhez nőttek, mint minden egyedi alkotásom, mégis úgy döntöttem, mától eladó.

Az ok nagyon egyszerű: méretük miatt a kiállításokra szállítástól egyre jobban tartok, már csak az “addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik” megfontolásból is. Szóval úgy gondolom, nekik is és nekem is megnyugvás lenne, ha valahol állandó otthonra találnának. 🙂

Betlehemes
Betlehemes

 

 

IRÁNYÁR:250000 HUF

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: