Bemutatkozás

Üdv!

Erős Judit vagyok, és amint az a címből sejthető, keramikus. 🙂

Most kezdhetném azzal, hogy mikor határoztam el, hogy keramikus leszek, ki inspirált és hol mennyit tanultam a szakmát, de ha nem baj, inkább nem ragaszkodnék a sablonos bemutatkozáshoz.

Igazából nem készültem soha tudatosan fazekasnak, legalábbis az elején nem. Egyszerűen csak úgy formázgattam különböző állatfigurákat abból az agyagból, ami a cserépkályha építésből megmaradt. Aztán elajándékozgattam, és mindenki nagyon örült nekik. Egy-egy agyagtacskó, nyuszi vagy macska spontán született meg, amikor éppen magam szórakozására gyurmázható anyag közelébe jutottam. Egészen addig nem foglalkoztatott komolyan a kerámia, amíg egyik  gimnáziumi tanárom is kapott egy festett agyagnyuszit .(hogy ne írjuk meg a rettegett kémia-dolgozatot húsvét előtti utolsó tanítási napon 😀 ) Ő kezdett el noszogatni, hogy fejlesszem tovább a képességeim. Szóval összefoglalva azt mondhatnám, hogy nem én kerestem a szakmát magamnak, hanem az agyag talált meg engem….

Na azért a teljesség kedvéért elmesélem, hogy gimnázium után a kaposvári Zichy Mihály iparművészeti szakközépiskola kerámiaformázó szakát végeztem el, szakmai gyakorlatomat pedig Oswald Bálint és felesége, valamint Péterfay István és Sziklay Ildikó segítették. S mindezt Havranek László tanár úr biztatására volt bátorságom elkezdeni, aki annyira örült a cserépnyuszinak, hogy tényleg nem iratta meg velünk azt a dolgozatot. 🙂

1997.-ben fejeztem be a szakmai tanulmányokat, és rögtön bele is vágtam a munkába, mint egyéni vállalkozó.

2003. végétől viszont a gyermeknevelgetésé lett a főszerep, így az alkotás átmenetileg parkolópályára került.

2010. október elejétől újra főállásban maszatolom az agyagot.

Itt a blogban írok az alkotásról, tervekről, újdonságokról, anyagokról, munkafolyamatokról, és mindenféle kerámiával kapcsolatos dologról. Szólj hozzá, mondd el a véleményed, adj ötletet, és így olyan kerámiák születhetnek, ami mindenkinek öröm. Nekem megkönnyíti a munkám, a vásárlóknak pedig a választást.

Egyedi megrendelésre is lehetőség van, lehet vázlatot, fotót küldeni és az alapján elkészítek bármit. Mielőtt konkrétan felvennéd velem a kapcsolatot, és leadnád az esetleges megrendelést, nyugodtan kérdezhetsz itt is.

Az esetleges vásározásokról, kirakodásokról és egyéb aktuális eseményekről is itt fogok írni, szóval érdemes benézni friss információért.

A facebookon is megtalálható vagyok szintén Kézműves Kerámia néven, illetve a Meska portálján KeraMici kézműves boltja az enyém.

 

 

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: